Ons verhaal

In Suriname opgebouwd

Gevestigd in Suriname, hebben we een eigen houtzagerij opgezet, die fungeert als de spil van onze activiteiten. Deze verbinding is ontstaan door jarenlange inzet en de ontwikkeling van duurzame relaties met lokale leveranciers en concessiehouders. Wij zijn trots op wat we in de afgelopen jaren hier hebben opgebouwd.

Samenwerking met SBB

Een belangrijke schakel in onze duurzame aanpak is onze relatie met de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) in Suriname. SBB, waarborgt de veiligheid van het bos en de lokale gemeenschappen, bevordert het behoud van het ecosysteem en ondersteunt de duurzame productie van houtproducten. Via het SFISS-programma (Systeem voor Fiscale Informatie en Duurzaamheid van het Bos) kunnen we de duurzaamheid van onze producten traceren, van kap tot verkoop. Dit proces bestaat uit verschillende stappen:

  1. De concessiehouder stelt een kappenplan op in SFISS.
  2. De te oogsten bomen krijgen een uniek boomnummer.
  3. Deze boomnummers worden gekoppeld aan labels in SFISS.
  4. De boomstammen worden met een label en vervoersbiljet naar onze zagerij in Suriname vervoerd.
  5. In de zagerij worden er pakketten gemaakt van de stammen.
  6. Deze pakketten krijgen labels in SFISS.
  7. Uiteindelijk kunnen de pakketten worden teruggekoppeld aan de originele bomen die zijn geoogst.


Hout voor de lokale markt

Naast onze exportactiviteiten dragen wij ook bij aan de lokale markt in Suriname. We zien een toenemende vraag naar hout voor diverse projecten in het land, wat een belangrijke rol speelt in de economische ontwikkeling van Suriname. Door lokaal hout te leveren, ondersteunen we niet alleen de bouwsector, maar stimuleren we ook de groei van lokale bedrijven en projecten. Onze houtproducten zijn van hoge kwaliteit en sluiten aan bij de behoeften van de Surinaamse markt.

Hout importeren uit Suriname

Bij THPS hebben we een toegewijd team dat zich richt op het leveren van hoogwaardig tropisch hardhout aan klanten over de hele wereld. Onze efficiƫntie in internationale leveringen garandeert dat u kunt rekenen op een snelle en betrouwbare service, waar uw project zich ook bevindt.